Wireless razvoj u Sarajevu :) www.etf.ba www.wireless.ba

04.12.2004.

Snifferi i decrypteri

Analiza opsis i sve by Teal'c:

Napomena: Software i uputstva za razbijanje WLAN mreza namjenjena su Administratorima kako bi se upoznali sa metodama i nacinima razbijanja, te se od istih pravodobno i pravilno zastitili. Dakako, postoje i noviji nacini probijanja, koje necu navoditi jer za njih jos nema potpune zastite.

1. NetStumbler i MiniStumbler - Windows 2000, 9X, ME, XP, Pocket PC
Ova dva alata su najsire i najcesce koristena, doduse i dokazana u primjeni. NetStumbler ce vasu karticu iskoristiti da nade sve mreze u okolici. Ispisat ce SSID, kanal, WEP status, jacinu signala, S/N odnos za nadene mreze. Nazalost, S/N ratio prikazuju samo Orinocco kartice. GUI je jednostavan za upotrebu. Dvije korisne stvari su kod ustimavanja signala kod klijenta: mozete pratiti signal na grafu i zvucno, promjeniti refresh rate skeniranja i koristiti GPS uredaj. Takoder file mozete sacuvati i poslati na njihov server te prosiriti kartu WLANova :-). MiniStumbler je isto kao i NetStumbler, samo sto je za iPaq "dlanovnike".
Homepage: http://www.netstumbler.com/


2. Kismit - Linux
Kismet je 802.11b WLAN sniffer. Moze slusati preko bilo koje kartice koja radi na Linuxu, pa i Prism2, ACX100 karticama (Dlink, Trendnet...), karticama koje podrzavaju "standard packet capture via libpcap" (Cisco), i ima ogranicenu podrsku za kartice bez "RF Monitor" podrske.
Homepage: http://www.kismetwireless.net/


3. WEPCrack - Linux
WEPCrack je open source alat za razbijanje 802.11 WEP kljuceva. Ovaj alat je implementacija napada opisanog od strane Fluhrera, Mantina, and Shamira u dokumentu "Weaknesses in the Key Scheduling Algorithm of RC4". WEPCrack je bio prvi javan alat koji je demonstrirao razbijanje WEP kljuceva.
Homepage: http://wepcrack.sourceforge.net/


4. AirSnort - Linux
AirSnort je WLAN alat koji nalazi kljuceve enkripcije. AirSnort radi pasivno prateci prijenos kombinirajuci kljuc enkripcije iz primljenih paketa. Tek sto primi dovoljno paketa (treba otprilike 5-10 milijuna enkriptiranih paketa) AirSnortu treba sekunda da otkrije kljuc.
Homepage: http://airsnort.shmoo.com/


5. Fake AP - Linux
Black Alchemy Fake AP generira na tisuce 802.11b laznih pristupnih tocaka. Upitna je korisnost, no jedna od mogucnosti je sakrivanje vase pristupne tocke medu generiranima radi sigurnosti. Naime, ovim cinom Fake AP zbunjuje Wardrivere, NetStumblere, Script Kiddije, i druge nepozeljne goste. Samo da napomenem, neki od generiranih SSID-ova bas i nisu cisto jasni, tako da se moze pretpostaviti koristenje Fake AP alata.
Homepage: http://www.blackalchemy.to/Projects/fakeap/fake-ap.html


6. Wireless Security Auditor - Linux ili iPaq
WSA je IBM-ov projekt istrazivanja sigurnosti 802.11 WLAN mreza koji radi na Linux platformi ili iPAQ PDA uredajima. Skeniranjem pomaze mreznim administratorima da zatvore sve rupe i pruza uvid u ranjivosti mreze ;-).
Download je nemoguc, no ako ga netko uspije dobiti, slobodno ga maila :-)
Homepage: http://researchweb.watson.ibm.com/gsal/wsa/


7. THC-WarDrive - Linux
Alat za izradu karte WLANova na podrucju grada i okolice u kombinaciji sa GPS uredajem prilikom voznje gradom. Efektivan je i fleksibilan, obavezan alat za WLAN geekove :-)
Homepage: http://www.thehackerschoice.com/


8. THC-RUT - Linux
RUT (aRe yoU There) je WLAN alat za otkrivanje, razvijen da putem "brute force" napada ude u WLAN pristupnu tocku. Nudi otkrivanje IP rangea, indetificira proizvodaca NIC-ova, DHCP, BOOTP i RARP zahtjeve, ICMP adress mask i otkriva tehnike routanja. Ovaj alat bi morao biti prvi u procesu razbijanja mreze.
Homepage: http://www.thehackerschoice.com/


9. BSD-AirTools - FreeBSD 4.4, OpenBSD 2.9/3.0, NetBSD 1.5.1+
BSD-AirTools je paket koji ima komplet alata za 802.11b. Navodno sadrzi BSD WEP razbijanje (dweputils) sa patchevima za NetBSD, OpedBSD i FreeBSD. Nadalje alat kao netstumbler (dstumbler). Uz to sadrzi i nekoliko popratnih alata za prism2 kartice i upotrebu svih 14 debug modova na istima.
Homepage: http://www.dachb0den.com/projects/bsd-airtools.html


10. PrismStumbler - Linux
WLAN alat koji skenira beacon pakete primljene sa pristupnih tocaka. PrismStumbler radi na principu prisluskivanja i mijenjanja kanala. Svaki kanal se prisluskuje i prati se svaki paket primljen na izabranom kanalu.
Homepage: http://prismstumbler.sourceforge.net/


11. WarLinux - Hmm... moglo bi se reci da je OS, ne alat!
Nova linux distrubucija za Wardrivere. Radi na disku i bootabilnom CDu. Uglavnom, namjena mu je upotreba system administratora radi provjere WLAN mreze (kofol :-)). Koooooooooooristan za wardrive. Postoji ISO file za download... CD je bootabilni, pa Vam mozda zatreba nekoliko komada dok ne proradi kako treba...
Homepage: https://sourceforge.net/projects/warlinux/

ISO Download: http://prdownloads.sourceforge.net/warlinux/warLinux.iso?download


12. Wellenreiter - Linux
GTK/Perl program koji otkrivanje i pregledavanje 802.11b mreza cini uvelike laksim. Podrzane su kartice Prism2, Lucent i Cisco. Prozor skenera moze pronaci aktivne pristupne tocke, mreze i ad-hoc kartice. Takoder, otkriva mreze na svakom kanalu, bilo one koje salju SSID ili ne. Proizvodac i WEP se automatski prikazuju. Mogucnost manipulacije zvukom moze biti itekako korisna. GPS podrska je izgleda nezaobilazna kod ovakvih alata, samo sto sa ovim programom dobivate tocnu lokaciju otkrivenih mreza. Isto tako, spajanje sa nasumce generiranom MAC adresom je moguce,
sto je korisna mogucnost kod upada u WLAN mreze. Dakako, program radi i na iPaq-ima. Vrijedi spomenuti i mogucnost SSID brute force napada
na pristupnu tocku.
Homepage: http://www.remote-exploit.org/


13. WaveStumbler - Linux
Program za mapiranje 802.11 mreza. Otkriva osnovne AP postavke kao kanal, WEP, SSID, MAC itd. Ima i podrsku za Hermes kartice (Compaq, Lucent...). Jos je u razvoju.
Homepage: http://www.cqure.net/tools08.html


14. AiroPeek - Windows 98, ME, 2000, XP (registracija SAMO 1495 USD za godinu dana!!!) :-(((
Obecavajuci analizator paketa za IEEE 802.11b WLANove, koji podrzava sve vise mrezne protokole kao sto su TCP/IP, AppleTalk, NetBEUI i IPX. Airopeek sadrzava sve potrebne alate kao i EtherPeek. Takoder, brzo rijesava probleme sa sigurnosti, potpuno dekodira 802.11b protokole, analizira mrezu sa tocnim podacima o jacini signala, kanalu i brzini. Ako netko ima serial ili crack neka javi pa da podebljamo izvjestaj ;-)
Homepage: http://www.wildpackets.com/products/airopeek
Download: http://www.wildpackets.com/demo_buy/demos/apw (DEMO)

15. Stumbverter - Windows 2000, 9X, ME, XP
StumbVerter je aplikacija koja unosi NetStumbler save file u Microsoft MapPoint karte. Logirani APovi bit ce prikazani kao male ikonice, a njihova boja i oblik ovise o WEP enkripciji i jacini signala. Dakle, APovi su napravljeni kao "pushpinovi", pa baloni sadrze ostale informacije kao sto su MAC adrese, snaga signala, mod rada itd. U balone mozete dodati i sami korisne informacije. Uz GPS, Netstumbler i Stumbverter izradite kartu WLAN mreza jednostavno.
Homepage: http://www.sonar-security.com/


16. SSID Sniff - Linux
Otkriva pristupne tocke i koristi osluskivanje prometa koji sprema na disk. Dolazi sa konfiguriranim skriptama i podrskom za Cisco Aironet i prism2 kartice.
Homepage: http://www.bastard.net/~kos/wifi/


17. Wavemon - Linux
Wavemon je ncurse-bazirana aplikacija za nadzor WLAN uredaja. Radi pod Linuxom i sa Lucent/Orinocco karticama.
Homepage: http://www.jm-music.de/projects.html

Download: http://www.jm-music.de/wavemon-current.tar.gz

18. AirTraf - Linux
AirTraf je paket sa puno mogucnosti. Na osnovnoj razini, prisluskuje i dekodira pakete na razini 802.11b protokola. Prikuplja i organizira pakete prikupljene zrakon prema vrsti prometa (odrzavanje, kontrola, podaci), prema dinamicko otkrivenim pristupnim tockama (u slucaju da ima vise APova u vasem podrucju), izracunava propusnost i jacinu signala po pojedinom WLAN node-u. Otkriva SSID pristupne tocke, kanal na kojem radi, broj node-ova spojenih na pristupnu tocku, opterecenje pristipne tocke, kao i propusnost koju koriste svi WLAN node-ovi. Kao i AirTraf-0.3-1beta, Airtraf je database-aware, sto znaci da vise sniffera moze uploadati podatke na centralni server periodicki, kako bi se dobile up-to-date
informacije koje se koriste za periodicku analizu prometa preko dana, tjedna, mjeseca pa cak i tijekom godine. Naprednija razija AirTrafa ukljucuje pracenje pristupnih aktivnosti na AP u podrucju. Prati sva spajanja na pristupnu tocku i pracenjem reakcije AP-a, prosuduje vrstu aktivnosti nagadajuci temeljem prikupljenih podataka da li je aktivnost neprijateljska ili prijateljska (trenutno taj segment radi nestabilno, ali se radi na njemu)
Homepage: http://airtraf.sourceforge.net/index.php


19. AirJack - Linux
AirJack je alat koji ce vam omoguciti da preuzmete spajanje na WLAN. U jako kratkim crtama: Koristeci DOS napad na AP, puni ga sa forsiranim ARP paketima zbunjujuci ga sto rezultira restartanjem AP-a. Tada klijenti automatski traze novi AP jer su izgubili konekciju. Ono sto pronazaje je vasa oprema kao AP, no kad se pravi AP opet digne, vi ste unutra. Tako nekako... mislim da je shvatljivo? Treba Vam dobra lokacija, pozeljno blizu pristupne tocke.
Homepage: http://802.11ninja.net/

Analiza opsis i sve by Teal'c

<< 12/2004 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031


MOJI LINKOVI

E-books

Moji sajtovi:


BROJAČ POSJETA
93001